Saturday, September 23, 2006

Ahkera.

Ahkera opiskelija ei lepää. Luin eilen johonkin seitsemään asti, enkä ehtinyt edes liikunnalle päivällä. Tänään aloitin yhdeksältä ja lopetin hetki sitten. Tosin, pesinhän pyykkiä välissä ja söin ja kävin kaupassa. Mutta enää kaksi kappaletta lukematta mikrobiologian kurssista, tällä hetkellä olen ajan tasalla siinä. Etsin myös vastaukset maanantaina alkutenttiin ja kirjoitin ne ylös niin, että voin ne siitä päntätä. Vaikka ihan selviä ne kysymykset ja vastaukset on. Ei tarvitse ottaa paniikkia. Onneksi. Lopuniltaa katselen kun Tarmo pelaa ja katsellaan joku leffakin kai.
Huomenna sitten ainakin yksi kappale mikrobiologiaa ja koe-eläinkurssin tenttiin lukua. Siivotakin pitäisi.
Intiaanikesä tuli takaisin. Ulkona on todella lämmin (23 astetta) ja sisällä on kuuma, kun ei tajua vähentää vaatetusta. Voisi avata ainakin parvekkeen oven. Kärpäsetkin on villiintyneet, valloittaa meidän makkarin. Kolme pärisi mun lukiessä, niistä on jäljellä enää kaksi. Yhden mestauksen jälkeen ne hiljeni johonkin piiloon. Saa nähdä kuinka menee hermo yöllä.
Katselin eilen Kansasin ja Tennesseen yliopistojen kurssitarjontaa. Kansasissa olisi neurotieteitä, samoin Vanderbiltissä (joka ei ole vaihtokohde). Tennesseen yliopiston kursseja en löytänyt, mutta ainakin solubilsaa siellä opetetaan. Pohdiskelin, että jos menen vaihtoon, voisin ottaa noita hermojuttuja siellä, kun niitä ei ole täällä, lukuunottamatta yhtä kirjatenttiä, joka sekin poistuu tän lukuvuoden jälkeen. Vielä ehdin sen siis tenttiä. Voisi joululomalla lukea jos jaksaa, viimeistään kesällä, tai sit keväällä niinä viikkoina, kun ei ole merkittyjä kursseja. Jos ei tule muuta ohjelmaa. Mutta ajatukset on ulkomailla. Lähetin pitkän mailin kansainvälisiin palveluihin, ja kysyin ainakin kiljoona kysymystä.
Voi voi kun saisin tuon ruotsin käytyä tänä syksynä. Menee soluviljelykurssin päälle. Täytyy toivoa, että voin olla viikossa neljä tuntia sieltä poissa. Voisin laittaa mailia pitäjälle ja kysyä onnistuuko. Saisin sen kandin ulos keväällä. Täytyy laittaa mailia toisenkin kurssin pitäjälle, jonka kurssi alkaa näköjään kans maanantaina, mutten pääse luennoille ensimmäiseen 2 viikkoon tuon labran takia. MIKSI en tajunnut käydä mikrobiologiaa ja tuota toista viime vuonna voi MIKSI olin niin tyhmä, laiska ja saamaton. Pah! Silloin olisin ehkä ehtinytkin luennoille, kun ei ollut kuin biokemiaa, joka oli aina aamuisin, tilastotiedettä joka oli helppoa (siltikin olen unohtanut jo kaiken) ja olisin ehtinyt lukea. Mutta ei aina voi tajuta kaikkea. Täytyy vaan vääntää nyt. Onneksi ei pitäisi olla vaikeita kursseja. Täytyy vaan pysyä tiukkana (toikkana) ja ahkerana näin viikonloppuisinkin. Huoh.

No comments: